Over ons

Stichting Agility Dream is in april 2011 opgericht om het voor meer mensen mogelijk te maken deel te nemen aan de beoefening van behendigheid/agility. De oprichters van deze Stichting hadden bij andere clubs ervaren dat een bepaalde groep geïnteresseerden geregeld niet echt welkom was en dat deze tak van sport zo voor een aantal mensen moeilijk te beoefenen was. Denk hierbij aan minder validen, kinderen of hondeneigenaren die moeite hebben met het halen van de vereiste diploma’s die vaak geëist worden voor er aan een training deel genomen mag worden. Uiteindelijk is Stichting Agility Dream opgericht om een droom waar te maken. Behendigheid voor iedereen.

Stichting Agility Dream heeft als motto “Voor iedereen” en probeert dit ook echt uit te voeren. Iedereen is welkom en er wordt met een eerlijke blik gekeken naar de mogelijkheden voor deze combinatie. Er wordt gekeken naar mogelijkheden, niet naar moeilijkheden. Het streven is om cursisten zoveel mogelijk in groepsverband te laten trainen. Maar als dit (nog) niet mogelijk is kan er door privé training ook veel bereikt worden.

Onder de cursisten van Agility Dream zitten verschillende mensen met ieder hun eigen wensen. Recreatieve lopers die dit puur voor het plezier doen maar ook de fanatiekere wedstrijdlopers ziet u hier. Soms is het duidelijk dat iemand een beperking heeft, soms niet. Maar ieder krijgt zoveel mogelijk naar zijn of haar mogelijkheden les en hier wordt ook rekening mee gehouden met de indeling in de groep en de trainer die deze groep les geeft.

 Stichting Agility Dream, Voor Iedereen!