30 mei 2018

Vanavond, 30 mei, geen les!

0 Reacties

GEEN LES VANAVOND!

Na vergelijking van diverse weersites lijkt het erop dat het vanavond om 19.00 uur, 27 graden is. Aan buienradar hebben we niet veel. Er zijn nog geen onweersbuien gemeld maar vanavond is er kans op zeer snel ontwikkelde onweersbuien, die je kunnen verrassen.

Al met al een weertype, dat bij ons grote twijfels veroorzaakt.

Het klimaat in Nederland verandert, we krijgen te maken met meer extremen in het weer. Als ik mij bedenk dat we vijf jaar geleden boven de 22 graden al afzegden, hebben we al een hele ontwikkeling gemaakt hierin. Zowel wij als onze honden, moeten leren omgaan met warmere temperaturen.

Dat betekent niet dat we het risico op oververhitting bij baas en hond moeten gaan opzoeken.

Dit overwegend, hebben wij als trainers besloten dat wij het niet verantwoord vinden vanavond les te geven. Een hond die eenmaal oververhit is geweest, kan hier zijn hele leven last van hebben en ziek door worden tot op hogere leeftijd. Een mens met oververhitting, loopt levensgevaarlijke risico’s op de korte termijn.

Het is een heel verhaal geworden, maar ik wil u uitleggen hoe we tot deze beslissing komen. Wij geven graag les, hebben enorm veel plezier in het enthousiasme van onze cursisten. Maar we voelen ons ook verantwoordelijk voor u en uw hond…

[begin]
Over de schrijver


Reageer!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>